lördag, juli 11

Den goda maten

Kom på lite sent att jag skulle fota maten, men jag la upp en liten portion (ungefär så mycket jag brukar äta) för att visa den goda maten..

Semester

ÄNTLIGEN!!!! Nu är jag ledig i fyra veckor. Det tar nog en vecka innan man har varvat ner och fattat att man har semester.
Har inga större planer för semestern men det är ju så det ska vara, man tar dagen som den kommer.
Ska försöka få med min man till Kosta Outlet idag. Får se hur det går ;-)
Imorse upptäckte vi en liten reva på tapeten i sovrummet, gissa om katterna nästan fick sätta livet till. Men jag sa att det kanske inte är katterna, kan ju lika väl vara hundarna. Det stoppade Patrik. Nej, händer det nåt sånt igen så har vi nog inga katter mer :-( Lite lim kommer nog att fixa revan.
Igår var vi på kinarestaurang och firade semesterstarten. Grillat kycklingspett med jordnötssås, det var smarrigt, men jag blev för mätt. Gjorde riktigt ont i magen, men jag fick ner lite friterad banan med glass efter en timme ;-) Sånt går ju alltid ner. Patrik tog fyra små rätter. Det såg riktigt gott ut, smakade lite av kycklingen i currysås, mmm... ångrade nästan att jag inte tog det istället. Det är en av mina favoriträtter på kinan. Det var hans efterrätt jag fick sen. Han är ju inte så förtjust i sånt, kul för mig ;-)
Idag blir det falsk fläskfilé med potatis. Till alla matälskare ser receptet ut såhär: 500g blandfärs blandas med 1,5msk Aromat. Forma som en fläskfilé i ett bakplåtspapper och lägg i frysen så det stelnar till lite. Skiva i lagom stora bitar och stek. Lägg de stekta bitarna i en ugnssäker form. Blanda lika delar creme fraiche och matlagningsgrädde (beroende på hur mycket sås man vill ha), lite salt (inte för mycket för "köttet" är ganska salt) och vitpeppar och sen pressad vitlök efter smak. Häll blandningen över "fläskfilén" in i ugnen 225gr (200 varmluft). När allt puttrar (ser klart ut) så häll över lite riven ost. låt stå i ugnen tills osten har smält, ev. fått lite färg. Serveras med nån typ av potatisrätt. Funkar också med potatismos (inte pulvermos). Men potatismos funkar ju med allt ;-). Idag blir det klyftpotatis till. Alla tänker att det går ju inte med nypotatis men det gör det. Kokar först potatisen, sen delar jag dem på mitten. Häller över lite flytande margarin, grovsalt eller vanligt salt, svartpeppar, vitlökspulver och pommeskrydda. Kör i ugnen 225gr varmluft tills potatisen får lite färg. Blir minst lika gott som "vanlig" klyftpotatis.

tisdag, juli 7

Träningsläger

Ja, nu ligger vi i hårdträning jag och Nikita. Det går faktiskt mycket bra. Hon är mycket följsam, mer än vad jag kan minnas (har ju varit lite slarvig med lydnaden ett tag) Det är precis som poletten har trillat ner.
Imorgon ska jag jobba igen. Ska göra mitt sista arbetspass innan semestern. På torsdag kl 15 går jag från jobbet med ett stort leende på läpparna :-)

måndag, juli 6

Jäkla hund!! Nej, jäkla matte!!!

Till alla er som någonsin har funderat på att skaffa en schäfer, tänk efter noga innan!!! Jag visste ju att det skulle bli en utmaning, men jag fick nog dubbelt upp. För det första, tro inte att det kan bli en "ligga framför brasan hund", nej där ligger hon aldrig;) Hon vill vara med hela tiden, helst framför eller precis bakom fötterna. En schäfer ska vara frimodig, självsäker, uppmärksam och följsam. Den ska vara fullständigt godlynt med undantag för retningslägen. (Tagit direkt ur rasstandarden) Frimodig och självsäker- nja inte än, blir ibland rädd för sin egen skugga. Uppmärksam- definitivt, hon missar ingenting;) Följsam- jobbar på det, men hon vet hur man ska förfölja husse och matte på bästa sätt för att vi inte ska "glömma" henne. Fullständigt godlynt- stämmer verkligen, med undantag för retningslägen- Ja, det är ju här problem kan uppkomma. Allt är ännu så länge retningslägen för Nikita. En liten fluga som råkar flyga förbi=lämpligt byte. En främmande katt på tomten=lämpligt byte (fast finns det inga främmande katter så duger familjens katter som träningsredskap). Kaniner ute på åkern=lämpligt byte, ja så där fortsätter det. Igår när vi skulle ut sista "kisserundan" var det nåt stackars djur som råkade befinna sig på vår tomt. Innan jag ens hann blinka var Nikita iväg efter det oidentifierade djuret. Jag lyssnade åt vilket håll hon stack, sprang in och hämtade Patrik och sen var det bara att invänta en reaktion på visslingarna. Efter 5 låååånga minuter kom hon travandes på vägen uppifrån svängstahållet med tungan hängandes som en slips. Attans vad arg matte var. När hon kom fram till mig så visste hon att hon hade varit "olydig", la sig direkt på sidan och väntade på sin "avhyvling" vilket jag inte var sen med att verkställa. Sen var hon som en ängel, följsam som tusan. Skulle inte få för sig att ens lämna hasorna på mig. Går bakom som en skugga hela vägen in i huset. Går snällt och lägger sig i "korgen" och ser sådär skamsen ut. Idag är det definitivt jag som börjar med hårdträning av kommandot "stanna". Det ska sitta som en smäck efter semestern. Och f-n ta mig om jag inte har lyckats med detta när semestern är över.

söndag, juli 5

Söndag

Nu närmar sig semestern med stormsteg. Ser verkligen fram emot fyra veckor med renovering, små dagsutflykter och förhoppningsvis många timmar i min nyinköpta solsäng. Händer annars inte så mycket just nu.