lördag, maj 30

Sommar, sommar, sommar....

Äntligen är den här på riktigt.
Idag har vi varit på kalas... igen. Idag fick vi inte träffa alla eftersom vi kom så sent. Jag har ju jobbat till 15. Men det var lika trevligt för det. Kunde sitta och prata i lugn och ro eftersom alla andra gick hem, annars brukar det ju inte bli tid till det när alla är där.
Ikväll har vi grillat. Gott att kunna sitta ute på altanen på kvällen utan att frysa.
Nu blir det bara slappa framför tv:n, imorgon kommer en ny dag med fler kalas, är ju mors dag imorgon och vi har två mammor att fira ;)

fredag, maj 29

Fredagsmyyyys....

Nej, det blir det inte. Jag får hoppa in och jobba, börjar kl.18 och slutar kl. 15 imorgon.

Nu på förmiddagen har jag varit ute i skogen med hundarna. La ett spår till Nikita. Det gick bra, tror jag. Hon hittade "spårpinnen" mitt i spåret och hon hittade slutet. Jag har ju som vanligt noll koll på var jag har gått spåret, måste lära mig att jag måste märka ut var jag går. Nu litar jag på att hunden hittar, och det är ju inte fel, men idag var det lite svårare för Nikita eftersom det var så höga blåbärsbuskar och snårigt. Märkte att det blev lite svårt för henne. Och om jag då inte vet var jag har gått så märker jag inte om hon avviker från spåret.

I eftermiddag ska jag in till Coop och handla. Ska göra grekiska köttbullar, klyftpotatis och vitlöksostsås sen. Köttbullarna är blandfärs med salt, peppar och pressad vitlök i. Trycker ner en tärning fetaost i varje "Bulle" och sen tillagas de i ugnen. Mycket gott. Såsen med cantadou vitlök och örter i är pricken över i:et. Mums......

onsdag, maj 27

Hemma hos Fam. G.......

Igår försökte jag gå en runda med Nikita innan jag skulle hämta min man på jobbet. Men vi har en katt (Dizzie) som gärna följer med om man inte stänger in henne innan. Jag fick vända och gå hem igen. Fick ta en runda med båda hundarna på åkern istället. Tog lite fina bilder på dem.



På kvällen körde vi en runda till Patriks syster, fam. G. De hade två hundar där. Det gick så bra när Nikita och B lekte. Efter leken gick vi in med alla hundarna och drack kaffe och åt nybakade bullar, mums... Detta ska vi verkligen göra om igen, är så kul när det funkade med alla hundarna :) Lite bildbevis kanske?


tisdag, maj 26

Vad ska jag göra idag då?

Ännu en underbar dag. Solen skiner och jag sitter här och planerar min dag.
Igår var jag med några gamla arbetskamrater och åt på väggarökeriet. Det var såååå gott. Jag åt varmrökt laxfilé med kokt potatis, räksallad och romsås. Jag satt i 1,5 timme och åt för jag ville verkligen få ner all lax.
Idag ska jag nog åka in en runda till stan. Måste köpa hundmat i alla fall. Kan ju också passa på att kolla in klädesaffärerna. Se om det finns något snyggt att ta på sig. Har ju faktiskt kalas både lördag och söndag. Kul att träffa alla igen ;) Men det har varit mycket nu. Rullar väl snart fram efter all god mat.
Ikväll ska jag ta en lång promenad. Det är lite för varmt för hundarna och gå med dem på dagen. Bättre att gå tidigt på morgonen eller på kvällen.

måndag, maj 25

Sommar...

Idag är det riktig sommarvärme ute. Det är så skönt.

Igår var jag ute på en riktig långpromenad innan jag började jobba. 1,5 timme rask promenad med Nikita. Det behövde vi verkligen. Det var hur skönt som helst. Gick längs mörrumsån.

Nu är balkarna i sovrummet helt klara. Vi har målat en dörr också, så nu måste vi köpa en ny dörr eftersom vi har en vit och en betsad. Den betsade blev helt klart snyggast så det får bli en ny dörr där.