lördag, april 25

Vilken kul dag

Idag har varit en riktigt kul dag. Förmiddagen ägnade jag åt mina hundar. Gick en runda med Nikita. Träffade en gammal arbetskamrat som också har en hund som har svårt med andra hundar. Vi bestämde att vi ska börja träna lite ihop. Det kan nog bli kul. Där är ju inga krav på att hundarna ska leka, utan det blir ren träning.
I eftermiddag har jag varit på kalas. Det var min ena brors barn som firades. Båda fyller år med bara några dagars mellanrum. Men varje gång tycker jag det är lite synd att de aldrig får en egen födelsedag. Alltid båda samtidigt.
Jag gjorde lite reklam för min blogg, får väl se om jag får några nya följare.
Vi spelade brännboll och kubb, det var riktigt kul. Jag trodde att min brännbollskarriär var över, men f-n vad kul det var.
Min bonusson har alltid sagt att han inte är så förtjust i småbarn, men idag har han fallit som en fura. "Klart sötaste ungen han har träffat", och han syftar på min lillebrors lilla charmtroll. Han blev så begeistrad så han mms:ade en bild på henne från min telefon. Han skulle nog ha den som bakgrund ;)
När jag kom hem så fick jag fixa lite mat till min hårt arbetande man. Han har ju fått vara hemma och jobba med renoveringen av sovrummet. Jag hade förberett lite att grilla. Karré, klyftpotatis och tzatziki. Det är sååååå gott. Synd bara att jag var så mätt efter kalaset. Men det blev över till imorgon också. Var ju tvungen att ha lite "Rydbergs kalla bearnaisesås" till också. Självklart var det fantastiskt gott till ;)

fredag, april 24

Ny smakupplevelse!!!

Grillad hamburgare med ost på. I bröd. Med Rydbergs kalla bearnaisesås på. Sååååå gott. För oss bearnaiseälskare var det en upplevelse. Alltså köp Rydbergs kalla såser, Bearnaise sås. Kan nog ha den till det mesta ;) Gott? Ja. Nyttigt? Nej!!

Äntligen fredag!!!

Ja, även för mig som går på schema så är det fredag idag. Har jobbat hela veckan, så nu har jag två sköna, lediga dagar framför mig.
Igår gick det inte så bra på bruks. Jag tappade fokus och Nikita spårade ur. Att det ska vara så svårt för mig att vara "tuff". Jag hann inte lägga ett spår innan på dagen så hon var ju inte så trött. Det går inte att trötta ut henne med promenader i alla fall. Gick två rundor innan jobbet igår, och sen var hon med på mitt jobb och då gick vi ute i kofsa, och sen gick vi en runda till innan bruks. Nej, lite spårning är nog det som behövs, plus en tuffare matte.
Efter jobbet idag körde vi och hämtade "lillvovven" på dagis. Sen har vi varit och handlat. Patrik vill ju ha den där speciella fetaosten på Netto, så vi var tvungna att köra till två olika affärer. "Synd" att McDonald´s ligger så nära Netto. Det liksom ropade därifrån "Liiinda cheeeeese burgare", så vi slank inom och köpte en varsin cheese, bara för att stilla den värsta hungern.
Nu ikväll ska vi grilla hamburgare. Det blir nog mycket godare än McDonald´s.

torsdag, april 23

Är hon en ko?

Det är bara att konstatera att Nikita är en blandning av schäfer och ko. Hon äter inte gräs som andra hundar, nej hon äter gräs som kor gör. Hittar hon ett saftigt gräsknippe så tuggar hon i sig det, allt på en gång. Och finns det inte långt gräs så tuggar hon rakt ner i gräsmattan. Skulle inte förvåna mig om hon idisslar också ;)
Vår andra hund Bella låtsas att hon inte hör. Ropar jag på henne så är kaninlortarna alltid mycket roligare. Åkern utanför vårt är rena smörgåsbordet för henne. Jag och Nikita går rundan i vår takt, Bella går 200m bakom och rensar nattens skörd av har/kaninspillning. Jag tycker faktiskt det är ganska äckligt. Kanske skulle ha kaninbajs i fickan istället för leversnittar. När jag tycker hon ska komma så visslar och ropar jag på henne, är typ kommer jag inte i dag så kommer jag imorgon. Sen kan jag viska "godis" och hon kommer som ett skott. Men när det gäller henne så ser jag lite mellan fingrarna. Hon är ju dock en "mogen" dam på snart 9år. Och för övrigt så är hon ganska lydig. Det andra "lilla monstret" är 14 månader. Mycket motor i henne måste jag säga. Där har vi ett projekt som heter duga. Hon är lite fientlig gentemot andra hundar. Jag får jobba som ett djur på mitt ledarskap. Men med mycket blod, svett och tårar så ska vi nog få fason på henne (och matte) också.
Bella är en blandning av schäfer, samojed och setter. Eller som min bonusson brukar säga, hon är en "laminat", vet inte var han fick det ifrån men kul var det.
Våra grannar har hästar, och de är roliga ibland. Nikita tar sina varv inne i hagen emellanåt. Hon har blivit riktig kompis med en av dem. Jag får alltid hjärtat i halsgropen när hon springer in dit, är rädd för att hon ska bli sparkad. Bella tycker det mest är kul att äta deras bajs. Fåglarna använder det till sina bo just nu, och på deras väg till bona så tappar de lite högar på vår tomt. Och det är ju inte Bella sen med att rensa upp. Nikita tar sig också en smakbit då och då. Bläää.....

Nu börjar jag

Det har ju blivit så populärt med blogg så då tänkte jag att jag kunde börja med det. Här tänker jag skriva lite om mitt liv i Mörrumsryd.



Igår gick jag lite för långt. Började med att jag fick bensinslut på moppen (min kära Puch Maxi ) när jag var på väg hem från jobbet så jag fick gå hem med den, och det var ju en bit.Sen skulle jag gå och hämta min "lillvovve" på sitt dagis , det slutade med att jag blev så inspirerad av det fina vädret så jag och Nikita gick till Svängsta och mötte min kära make utanför hans jobb. Det var så skönt, men i natt fick jag betala priset. Hade sån värk i mina ben så det var omöjligt att somna. Låg och vände och vred och tittade på klockan till 02.30.

Idag har jag mycket att göra. Ska hinna gå en riktig långrunda med Nikita + en inte riktigt lika lång runda med Bella och Nikita. Ska lägga ett spår till Nikita så hon är någorlunda lugn på "bruks" ikväll. Och så ska jag hinna med att jobba mellan 13-16. Ikväll ska vi till brukshundklubben. Går påbyggnadskurs där med "lillvovven".
Alltså mitt liv det handlar om hund, hund, hund, hund, renovering, renovering, städa, städa, städa och sen lite jobba. Har ju bara ett heltidsjobb att sköta ;)
Nej nu måste jag börja med alla mina sysslor om jag ska hinna.