fredag, maj 1

Idétorka

Ja, jag vet ju inte vad jag ska skriva om. Just nu gör jag bara "tråkiga" grejor. Tråkiga för andra. Försöker aktivera hundarna så gott det går och så försöker jag sköta hemmet. Det har ju helt förfallit sen det kom ett yrväder (läs orkan) in i huset (Nikita alltså). Men det är ju tillåtet att det ser ut så när man renoverar. Sängen i vardagsrummet och allt. Längtar tills sovrummet är klart. Och tänk att kunna sova riktigt på morgonen utan att få en spotlight i nyllet vid 5.Rullgardin modell mörkläggning är det som gäller sen.

tisdag, april 28

Min första "pekare"

Idag har jag råkat ut för min första pekare ;) Som alla vet så puttrar jag ju runt med en Puch Maxi. Min bror var mycket noga med att upplysa mig om att jag måste hålla mig på cykelvägen om det inte finns en skylt med "Ej Moped". Så det är ju där jag håller mig ;) Idag, när jag var på väg hem från jobbet så kör det förbi en dam i bil. Hon pekade och vinkade mycket argt på mig. Hon syftade säkert på att jag körde på cykelvägen, vilket jag skulle där. Min kära bror upplyste ju mig också om dessa "hobbypoliser" som kommer peka argt på mig ;) Så nu har jag drabbats av min första.
Igår var vi på bruks. Det gick kanonbra. Vi körde inkallning, och Nikita var klockren. Visserligen tjuvstartade hon andra gången, men vi gick lugnt tillbaka och började om. Hon gick "fot" utan koppel med fullt av hundar runt. Snacka om stolt matte, och husse också som troget följer oss från läktarplats. Nu vet jag vad som krävs innan för att hon ska vara hanterbar. En timmes intensiv promenad med "koppelträning", lite lydnadsträning och ett spår innan på dagen. Och så var vi en timme innan på klubben för att förbereda oss mentalt ;)
Idag har det varit dagis för Nikita, så nu ligger hon och sover gott vid mina fötter. Och hon vaknar nog inte på ett par timmar iallafall.

måndag, april 27

Måndag

Jaha så var det en ny vecka. Idag har vi haft bilen på reparation. Bytt stötdämpare bak. Det tog en timme. Under tiden gick jag en runda med Nikita.
Ikväll är det dags för bruks igen. Ska lägga lite mer krut på att aktivera Nikita innan. Ska lägga ett spår så hon blir lite lagom trött tills ikväll. Får hoppas det går bättre än förra gången.

söndag, april 26

Idag har min man tagit ut skilsmässa.....

.......säkert tio gånger;) Han tycker att min design på det nya sovrummet är lite svår att verkställa. Helst när man har ett hus som inte har en enda rak vägg, eller golv. Ett jätteprojekt att "bara" sätta in en dörr. Men fint blir det. Snart är det dags för målning och tapetsering. Har inte valt golv än, ovanligt för att vara jag. Brukar ha allt sånt klart innan vi ens börjar. T.ex sovrummets utseende grundar sig på en fondtapet som jag köpte för nästan ett år sedan.
Idag har ju varit en underbar dag med mycket solsken. Fast tiden har gått alldeles för fort, tycker att JAG inte har hunnit någonting, förutom det vanliga då, gått med hundarna och så.