lördag, maj 16

Miljöträning

Idag har vi varit med Nikita på räddningstjänstens övningsfält och tränat. Som vanligt var det jättekul. Det är allt som jag gör med hundarna. Vi fick gömma oss i ett mörkt hus som brandkåren använder vid sina rökdykarövningar, Nikita fick leta upp. Det klarade hon bra. Vi var i gamla tågvagnar och bussar, vi gick i en mörk tunnel och vi gick i gallertrappor. De var nog läskigast både för Nikita och mig. Jag gick upp för en trappa, jag insåg inte förrän jag kom högst upp hur högt det var. Paniken satte sig i benen som började darra, och då skulle jag ta mig ner också. Inte nog med att hunden var lite skraj, jag var skiträdd. Med darrande ben och ett krampaktigt tag om räcket så tog jag mig ner. Patrik stod nedanför och skrattade, han hade sett på mig hur panikslagen jag blev. Men både jag och hunden var stolta över vår övervunna rädsla.
Efteråt hade vi en lugn och nöjd hund.
I eftermiddag och kväll har vi varit på "kalas". Lika trevligt som vanligt att träffa alla. Och maten var jättegod. Har ätit mer än vad jag skulle så nu sitter jag här i soffan mer däst än vanligt, men det blir nog lite chips och dip till melodifestivalen. Har redan stoppat i mig en massa onyttigheter så varför inte lite till ;)

onsdag, maj 13

Ny dator

Nu har vi varit och köpt en ny dator. Och vad snabbt allt går :) Jag hinner knappt med att skriva ;) Blir nog kanon det här.

Trött

Den senaste veckan har jag blivit så trött. Tycker inte jag har så mycket ork. Har varit lite dålig på att ut och gå. Får hoppas att det bara är vanlig vårtrötthet, så det inte är någon bacill på gång. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Vi har så många sjukskrivningar på jobbet så jag får jobba lite mer än heltid ett tag. Och så är det mycket jobb med Nikita nu också. Som sagt, har inte tid med förkylning nu.
I eftermiddag får vi nog köra och köpa en ny dator. Denna jag har nu har också börjat dumma sig med vandrande pekare. Vi får se hur det blir.
Har varit och köpt färg till balkarna i sovrummet idag. Blir kanon när det är klart, fast Patrik litar inte på det. Han lär sig aldrig att jag alltid har rätt ;)

tisdag, maj 12

Busig....

Det går inte att missa spåren efter Nikitas bus här hemma. Har varit och jobbat ett dygn, och hela huset är fullt med skumgummi från hundarnas bädd. Var väl något hon sysselsatte sig med igår när jag inte var hemma. Husse kanske sov på soffan framför tv:n eller nåt ;)
Tror faktiskt att hon har kommit in i den där jobbiga åldern som alla pratar om. Hon har energi till tusen, helt vild.
Imorgon är jag ledig. Det ska bli så skönt. Ska nog ta en riktigt lång runda med Nikita då. Måste också träna med henne. Det är ju bara en vecka till det stora provet på bruks. Kvarsittning med störning 1-2 minuter, inkallning med störning, möta hund på stig och stoppkommando. Alltså hunden ska sluta med det den håller på med när jag säger "stå". Det är nog det och möta hund på stig som blir svårast. Vi har också övat in "fingerleken". Jag säger tummetott och då ska hon visa på tummen med nosen osv. Hon kan tummetott, slickepott och lilla vickevire. Långeman och gullebrann är ganska svåra. Nej, nu blir jag nervös, måste ut och träna.

måndag, maj 11

Ny vecka igen



Måndag igen. Det var attans vad snabbt veckorna går. Var på marknad igår, men där var samma "skit" som vanligt. men jag köpte faktiskt ett par snygga tofflor. Men min man avrådde för han tycker att jag knappt kan gå på rak mark med platta skor. Jag har en viss förmåga att snubbla. För några år sedan när vi campade i Norje Boke tog jag min vanliga morgonpromenad med Bella. Hade trätofflor på mig. Skulle gå över vägen, som var asfalterad, slät och fin. Rätt vad det är så snubblar jag över mina egna fötter och så ligger jag där och sprattlar. Men som vanligt när man trillar så där i offentligheten var jag lika snabbt uppe för att kolla så att ingen såg, men det var det ju förståss eftersom det hände precis utanför affären. Pinsamt. Det är ju bara en av många historier med mig och trätofflor. Därför tycker inte min man att jag ska använda tofflor.


Igår var min "lillvovve" på ett riktigt bushumör. Syns väl på bilderna?






söndag, maj 10

Baggahajen....

Tror väl det är så det stavas;) Har varit där och spårat med hundarna. Det gick jättebra. Bella fick också gå ett litet spår med André, men det blev lite för kort, hon som är så duktig. Nikita tog ett på ca. 300m. Hon tappade sig lite på slutet men hittade snabbt tillbaka igen. Men det var lite taskig terräng. Jag fick grenar i ögonen, pinnar hängde i håret och fästingarna bara kryllar på mig. Får nog skaffa ett fästinghalsband till mig också (har till hundarna) ;)

Vilken dag!!!















Vilket väder det är idag. Redan varmt och gott. Idag har jag mycket att se fram emot. Ska städa lite här hemma, gå en runda med hundarna, "hjälpa" patrik lite med renoveringen och sen tänker vi gå på marknad. Mörrum firar ju nationaldag idag och imorgon.
Nu när vi har sängen i vardagsrummet har vi ju blivit lite slapphänta med vovvarna. De ligger gärna i sängen och sover. Inatt kom Bella upp också så det blev lite trångt i sängen. Jag vaknade med ett ryck en stund efter jag hade somnat av att Bella förmodligen trillade ner från sängen. Patrik vaknade också och sa att han drömde om renoveringen. Jag hade ritat en beskrivning om hur det skulle se ut och stod i rummet och pekade vad han skulle göra. Tror att han får ta en liten paus när sovrummet är klart, i varje fall en vecka eller så ;)
Finns ju några som undrar över färgen i sovrummet ;) Ljusgrå, beige och svart/brun. Jag har föreslagit att balkarna i taket kan vi ju ha i chockrosa, men Patrik har inte gått med på det ;) Tror att vi målar balkarna i någon hunungslasering eller nåt sånt. Golvet är också svårt, det får jag ta hem prover och kolla när resten är klart. Det är ju rätt så kalla färger för övrigt så det kanske blir snyggt med nåt trägolvsaktigt i nån brun nyans. Jag får en del hjälp från personal på Moveus i Mörrum. Marco vet ju precis vad vi har för färger så han har många bra tips.