lördag, maj 23

Nu är det lördagsmyyyys.....

Jobbar i helgen, men är ledig från idag kl.15 till imorgon kl.14.45. Så ikväll har jag parkerat i soffan framför Tv:n. Somnar säkert snart också ;)

Idag har jag lagt ett spår till Nikita, det gick inte alls bra. Hon var så intresserad av alla viltspår runt omkring och alla harlortar så hon tappade fokus direkt. Lika bra att lägga ner då. Gör ett nytt försök en annan dag.

I torsdags var vi på kalas igen. Mycket kalas nu alltså. Men lika trevligt som alltid. Och vilken smarrig tårta. Den utklassade smörgåstårtan. Tycker jag i alla fall. Men jag är nog väldigt partisk eftersom jag älskar tårta och bakelser av alla de sorter. Min favorit är mammas nöttårta med banan. Den skulle jag nog kunna leva på.

Idag blev balkarna i sovrummet helt klara. Patrik har betsat de första gången också, imorgan ska han stryka på en gång till. Sen är det dags för tapetsering. Ska bara hitta tid till det. Jag måste vara hemma och ta hand om Nikita, annars får vi nog en tapetserad hund.

onsdag, maj 20

Fredagspizza.....

På en onsdag. Ikväll har vi gjort egen pizza. Är faktiskt snäppet godare än hässleholmspizzan, hur otroligt det än låter. Och så hade vi egen hemmagjord vitlökssås som jag gjorde i söndags. Och nu var det riktigt krut i den när vitlöken har dragit i några dagar.


Pizzan: vitlöksspetsad tomatsås, vitlöksost, champinjoner, skinka och pizzaost.
Men imorgon blir det smörgåstårta, ser verkligen fram emot det.

tisdag, maj 19

Slutprov


Igår var det slutprov på bruks. Det gick faktiskt bra. Blev visserligen inte godkänd på kvarsittning, men det har vi ju inte tränat så mycket på så det var väntat. Hon satt kvar en bra stund, men inte 1minut som hon skulle. Resten gick bra, var bara lite urspårning på möte med hund. Men fick godkänt där ändå.
Var lite vemodigt och säga hej då till alla. Men vi kommer nog att träffas igen, det har ju varit ett glatt gäng.
Jag anmälde mig till två kurser till hösten. Denna kursen som jag har gått vill jag gå en gång till, och så anmälde jag mig till appellkurs. Det är en kurs i spår och sök. Hoppas man kommer med, för det är verkligen något som passar Nikita (och mig)


Elektrikern var här igår och kopplade elen till sovrummet. Nu är det "bara" tapetsering, lite målning och golvläggning kvar. Snart är det klart "Jippiiii....."

söndag, maj 17

Mentalbeskrivning

Det är något som man ska göra på hunden för att man ska få tävla i bruks. Det är också bra att göra om man vill veta vilket psyke din hund har. Vi har varit och kollat på hur det går till idag. Mycket roligt. Hundarna blir utsatta för olika saker, t.ex "spöken" som går emot dem, gömt skrammel när man passerar, en overall som hoppar upp rakt framför, skott med pistol och en del andra grejor. När man utsätter hunden för detta så kommer man fram till vilket psyke hunden har. Social kompetens och hur stressad den blir i oväntade situationer. Alltså mentalbeskrivning. Nikita ska göra det i september. Det ska bli intressant.
Nu börjar jag bli lite nervös för imorgon. Är ju prov på vad vi har lärt oss på kursen då. Fick höra idag att det ska vara en annan kurs där samtidigt. Nybörjarkurs med 19 "färskingar". Och man vet ju själv hur hispiga hundarna var de första gångerna. Jag får nog räkna med att jag är genomsvett efter morgondagens övningar. Men innan på dagen ska jag givetvis förbereda mig och hunden med ett spår och lite annat smått och gott (inte mat då alltså).