lördag, maj 9

Spårning...

Idag har vi varit ute med brukshundklubben och spårat. Jäkla vad kul det är. Allt har gått mycket bra. Märks att man har en riktig schäfer. Hon spårar så snyggt. Sen var det grillning efter, mums..... Nikita fick busa runt med en av de andra hundarna också, det tyckte hon var kul. Nu har jag en hund som ligger utslagen vid mina fötter. Behövs inte mer aktivering där idag.

Patrik har fått vara hemma och renoverat. Just nu fixar han till balkarna i taket. Eftersom de ska synas så måste de snyggas till. Men som med det mesta här i huset så går det inte smärtfritt. Hör en del svärord där uppifrån ;)

fredag, maj 8

Kommentar....

Skriv gärna under med ett namn när ni kommenterar, annars står det bara anonym. Kul och veta vem som kommenterat. Men den som kommenterat mitt förra inlägg vet jag vilken det är ändå ;)

Kommentera......

Jag har ändrat inställning för kommentarer så nu ska det vara fritt fram för alla att kommentera utan att det ska vara så krångligt. Så nu vill jag ha många roliga kommentarer från släkt och vänner.

Idag har jag varit ledig. Min man slutade vid lunch så jag tog Nikita och gick till Svängsta så jag var där lagom tills Patrik slutade.
Jag trodde att Nikita i alla fall skulle bli lite trött efter en så lång promenad, men inte, hon har röjt som bara den när vi kom hem. Jag försöker rädda allt vad hundbäddar heter, men då hänger hon i byxorna och försöker stoppa mig ;) Tycker hon är väldigt påhittig när det gäller "hyss". Men när jag skrattar så har hon ju lite svårt för att ta mig på allvar när jag säger ifrån.

Patrik är fortfarande tveksam till mitt färgval i sovrummet. Han har lite svårt för att lita på mig att det blir bra när det blir klart. Men jag vet att det blir det. Längtar tills jag får göra mitt jobb med gardiner och sånt. Kanske nästa helg :)

torsdag, maj 7

Och regn.....

Mopeden funkar i regn också ;) Lika kul att köra moppe då. Men blöt blir man. Idag har jag lite hundledigt. Nikita är på dagis, och jag slutade jobba kl.14. Husse får hämta henne idag. Har bara Bella i eftermiddag, och det tycker hon är jätteskönt. Matte helt för sig själv. Men vädret passar inte damen så hon vill inte vara ute. Nej, mattes och husses säng är såååå skön att ligga i. Hon har riktigt kurat ihop sig i mitt duntäcke. Ser så gott ut så jag har inte hjärta att köra väck henne. Våra hundar har ju ändå tagit över vårat liv totalt ;)

onsdag, maj 6

Regn.......

Jag vet att det behövs, men det struntar jag i. Blir lika deppig för det när det regnar. Hade gärna haft sol året om, på dagen i alla fall. Det kunde regna på nätterna. Allt blir så mycket jobbigare när det regnar. Tassar som måste torkas innan man går in, kläder som måste bytas när man har varit ute, måste ha mycket kläder på för det är så råkallt (brrr....) Och så blir jag dyblöt när jag kör moped. Måste skaffa ett "riktigt" regnställ. Fristads eller nåt. Jag älskar det där att puttra runt på mopeden. Sitter där med ett ständigt leende. Folk undrar nog vad jag tycker är så kul ;)
Synd bara att försäkringarna till moped är så dyra. Löjligt tycker jag. Hade ju varit skillnad om jag hade typ varit 15år, men jag är faktiskt 35 och har körkort. Men till en 15 åring är det nog ännu dyrare. Kan ju jämföra med försäkringen till "Ponyn", mopeden kostar 500kr mer om året. För de som undrar, "Ponyn" är vår gamla Hyundai som vi har ställt av för att jag ville köra moped istället. Men vi får hoppas på lång mopedsäsong så vi kan spara in på bensinkostnaden.

Hoppas det slutar regna snart. Inte ens katterna vill gå ut. Alla djuren ligger hopkurade och sover. Har varit ute två gånger med Nikita, men Bella ville inte ut andra gången. Gick in i sin bur när jag tog på mig regnjackan, bäddade runt och la sig med en tydlig suck. Visade verkligen matte att, - du tror väl inte att JAG tänker gå ut i detta vädret frivilligt? Fråga hellre det jobbiga "puckot" med de stora öronen, hon är nog pigg på det mesta oavsett väder och vind.

måndag, maj 4

Så kul.....

Det är så kul när allt funkar med Nikita. Har varit på bruks idag. Vi fick köra utan koppel. Måste medge att hjärtat började slå lite snabbare av bara tanken på att släppa hunden tillsammans med åtta andra hundar. Men det gick jätte bra. Det blev visserligen några varv med de andra hundarna, och även ett varv inom agilitybanan för att skrämma upp några småhundar som var där och tränade agility. Efter en timme var både hund och matte helt slut.
Idag har jag tagit en liten promenad till Svängsta. Hämtade Nikita på dagis och sen gick vi och hämtade min man på hans jobb. Så nu känner jag mig ganska trött i benen. Har blivit många steg att föra in i stegdagboken idag.

söndag, maj 3

Jobb, jobb, jobb....

När alla andra är lediga får jag jobba. Ja var tredje helg i alla fall. Och så har jag inga röda dagar heller.
Igår jobbade jag, sen så var jag ute och la ett spår till Nikita. Var bara tvungen att göra nåt sånt. Hon hade nästan tagit livet av de här hemma. Blir sån när hon inte får tillräcklig stimulering. En plastburk hade varit mycket rolig. Låg i molekyler. Patrik hade försökt renovera, men med en understimulerad schäfer som ska "hjälpa" till med allt så är det omöjligt.
Efter spåret så låg hon och sov, såg ut som en liten ängel ;) Men vi vet bättre, hon är ett litet monster......
Två av våra datorer strejkade igår. Vår stationära dator vill inte starta, inte på nåt sätt alls. Och vår ena bärbara vill inte heller starta, men det har varit på gång länge. Tur att vi har en till bärbar. Men hela kvällen/natten fick vi uppdatera. Tog ju evigheter, men nu är vi på banan igen. Jag får nog be min privata datatekniker (en av mina kära bröder) kolla på den stationära. Brukar ringa honom om det är nåt som inte funkar. Utan honom hade jag inte ens vetat hur man startar en dator ;) Eller var "skrivbordet" finns heller för den delen ;)